پالایشگاه تبریز، ۶ میلیون لیتر به تولید روزانه گازوئیل یورو ۵ کشور میافزاید
راه اندازی واحد گوگردزدایی گازوئیل پالايشگاه تبريز
به گزارش روابط عمومي پالايشگاه تبريز غلامرضا باقری دیزج، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز، صبح امروز (یکشنبه، چهارم شهریورماه) در یک نشست خبری که در محل پالایشگاه تبریز برگزار شد، با ارائه گزارشی از عملکرد شرکت پالایش نفت تبریز، از راهاندازی واحد گوگردزدایی گازوئیل در این پالایشگاه خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت پایین و فناوری قدیمی واحد گوگردزدایی نفتگاز، مقرر شد واحد جدیدتر با ظرفیت بالاتر و فناوری جدیدتر احداث شود، به نحوی که امکان تولید گازوئیل منطبق بر استاندارد روز جهان فراهم آید.
وی افزود: این واحد با سرمایهگذاری ۴۲ میلیون یورو و ۷۸۷ میلیارد ریال و تحت لیسانس شرکت فرانسوی اکسنز (Axens) احداث شده و توسط پیمانکار داخلی برای مهندسی تفصیلی، خرید و نصب تحت نظارت کارشناسان داخلی شرکت اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز درباره تولید آزمایشی پروژه تولید روغن پایه گروه ۲ در این مجتمع نیز گفت: این طرح به منظور استحصال روغن از محصول جانبی آیزو اف تست که پیشتر به صورت نفت کوره عرضه میشد، تعریف شد و پس از مطالعات کارشناسان شرکت و با همکاری یک شرکت دانشبنیان و پژوهشگاه صنعت نفت، به صورت آزمایشی اجرا و سرانجام با استفاده از یک کاتالیست خارجی و همچنین امکانات راکتور و تجهیزات واحد پیشین گوگردزدایی نفت گاز، در مقیاس صنعتی اجرا شد.
وی گفت: این طرح با ظرفیت اسمی ۲۷۰ هزار تن در سال به بهرهبرداری میرسد و هماکنون ظرفیت عملیات تولید آن حدود ۹۰ هز ارتن در سال است.
٩٠ درصد از محصولات پالایشگاه تبریز به تولید سوخت اختصاص دارد
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز ادامه داد: این پالایشگاه سالانه ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول تولید می کند که ٩٠ درصد آن به سوخت تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه تولید الپیجی ٣ درصد از کل محصولات شرکت را شامل میشود، افزود: روزانه ٣٠٠ هزار لیتر الپیجی تولید میشود.
باقری رقم کنونی تولید بنزین این پالایشگاه را ۳,۵ میلیون لیتر در روز اعلام کرد و گفت: نیمی از این بنزین یورو ۴ و نیمی دیگر نیز بنزین پاک است، این درحالی است که تا پایان امسال تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ افزایش مییابد. یک میلیون لیتر نفت سفید و ۴ میلیون لیتر نفت کوره نیز از دیگر تولیدات این شرکت محسوب میشود.
به گفته وی، شرکت پالایش نفت تبریز نخستین شرکت در زمینه برندینگ پالایشگاه است که در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۸ درصد از سهام شرکت پتروشیمی تبریز متعلق به شرکت پالایش نفت تبریز است، افزود: این شرکت تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیون یورو در زمینه طرحهای زیست محیطی مانند طرح گرانولسازی گوگرد و نیز بنزین با کیفیت بالا و نیز طرح واحد قیرسازی سرمایهگذاری کرده و ۵ میلیون یورو هم در پروژه طرح جمعآوری گازهای مشعل سرمایهگذاری داشته که در نوع خود بینظیر است.
در تحریم، استفاده از روشهای جدید را یاد میگیریم
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز به طرحی ۱,۵ میلیارد یورویی برای ارتقای کیفیت محصولات شرکت پالایش نفت تبریز به استاندارد یورو۵ اشاره کرد که با همکاری شرکتهای چینی، روسی و فاینانسورهای اروپایی در دست اقدام است و ادامه داد: حدود ۶۰ درصد از تجهیزات استفاده شده در واحد بنزینسازی از تولیدات داخلی تامین شده است. تمام کاتالیست مورد نیاز پالایشگاه نیز از شرکتهای داخلی تأمین خواهد شد.
باقری در مورد تحریمها عنوان کرد: ما به تحریم به عنوان فرصتی برای جهش و بهبود نگاه میکنیم. البته طبیعی است که کمی فرآیندها کند خواهد شد، اما یاد میگیریم که روشهای جدید را امتحان کنیم. همه روشهای ممکن به منظور تأمین تجهیزات با وجود تحریمها در نظر گرفته شده و هیچ مشکلی در این زمینه نخواهد بود.
وی با بیان این که از ابتدای سال ۹۸ گازوئیل بدون کیفیت در هیچ پالایشگاهی نباید تولید شود، یادآور شد: هماکنون مشوقهایی برای تولیدکنندگان محصولات کیفی در نظر گرفته شده است.