خبرنگاران وجدان بیدار جهان و تصویرگر زمان خویش هستند.

در آستانه‌ی هفدهم مرداد ماه و فرا رسیدن روز خبرنگار، مراسم گرامیداشت این رویداد روز شنبه، ۱۶ مرداد ماه در شرکت پالایش نفت تبریز برگزار شد.


غلامرضا باقری، مدیر عامل شرکت پالایش نفت تبریز در ابتدای این مراسم از تمامی خبرنگاران حاضر، تشکر و قدردانی کرده و این روز را تبریک و تهنیت گفت.


فرمانده سپاه ناحیه‌ی امامت تبریز در ادامه اظهار کرد: روز خبرنگار فرصتی ارزشمند و گرانبها برای پاسداشت مقام شامخ تمامی انسان های فرهیخته‌ای است که در راه روشنگری و آگاهی بخشی به جامعه، جان خود را تقدیم انقلاب کردند.


سرهنگ پاسدار حسین پوراسماعیل افزود: رسالت اصحاب خبر و رسانه بسیار خطیر و حساس است چرا که پیامبر خدا (ص) در حدیثی بر حق گویی در راه خدا و نترسیدن از هیچ ملامتی در این مسیر، تاکید کرده لذا حق گویی و مطالبه‌گری حق توسط خبرنگاران، مجاهدتی عظیم و فداکاری فرهنگی سترگ بوده که باید قدردان آن بود.

وی خاطرنشان کرد: بدون شک، کارکرد رسانه های محلی در ارائه‌ی تصویری از مشکلات موجود منطقه و نظارت عمومی بر مسئولین و دستگاه های اجرایی بی‌بدیل و غیرقابل انکار است.
 
وی ضمن تبریک روز خبرنگار یادآور شد: ۱۷ مرداد ماه ، سالروز شهادت شهید عرصه‌ی قلم و رسانه، شهید صارمی و روز خبرنگار است که دستیابی به قله‌های پیشرفت، سربلندی و سعادت کشور، مراقبت از منافع ملی، مصالح مردم و آرمان‌های ارزشمند انقلاب اسلامی جز با حق‌جویی، صداقت و مجاهدت در عرصه‌ی آگاهی ممکن نبوده و از ایزد منان تداوم عزت و اهتمام مسئولانه‌ی خبرنگاران را در روایت عشق، آزادی و حق گویی در عرصه‌ی آگاهی طلب می‌کنم.

تشریح عملکرد شرکت پالایش نفت تبریز

سرپرست اداره‌ی برنامه‌ریزی و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز در بخش بعدی این مراسم در خصوص شرکت اظهار کرد: ظرفیت تولید جاری این شرکت پتروپالایشی ۱۱۰ هزار بشکه در روز بوده که به واسطه‌ی این تولید، هفت درصد از توان تصفیه‌ی نفت خام کل کشور و بخشی از سوخت مورد نیاز شمال غرب کشور از سوی این شرکت تامین می‌شود. 



اکبر اورعی اسلامی با بیان اینکه گاز مایع، بنزین یورو پنج، نفت گاز معمولی، نفت گاز یورو پنج، نفت کوره و سوخت هواپیما به عنوان محصولات اصلی این شرکت هستند، افزود: نفتای سبک، V.B، گوگرد گرانول، اتان، بوتان، هگزان، لوبکات، روغن پایه، آیزوفید، آیزوریسایکل، حلال نفتی ۴۰۲،۴۰۴ و ۴۰۶، بنزن، قیر ۶۰/۷۰، ۸۵/۱۰۰، ریفورمیت، سبد محصولات روغن (۱۵ نوع)، ضد زنگ و ضدیخ از جمله محصولات ویژه‌ی این شرکت پتروپالایشی هستند.

وی ادامه داد: شرکت پالایش نفت تبریز به واسطه‌ی فعالیت در شرکت اصلی و تابعه‌ی خود، موفق به برخورداری از سود ۵ هزار و ۸۳۴ ریالی به ازای هر سهم در سال ۱۳۹۹ شد که همچنین سود این شرکت درسال ۱۳۹۸، یک هزار و ۱۰ ریال بود. 

وی در خصوص طرح تحول و سازمانی شرکت نیز بیان کرد: شرکت پالایش نفت تبریز از خردادماه ۱۳۹۲، با انتخاب مدل A/M به عنوان طرح تحول و تعالی سازمانی، حرکت خود را به سوی یک سازمان یادگیرنده آغاز کرده است. 

سرپرست اداره‌ی برنامه‌ریزی و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز اضافه کرد: روش مشاوره‌ای اجرای مدل A/M به نام «بلد راه کاروان (CBR)» بوده که مبتنی بر تئوری روش تحقیق در فرآیند عمل بنا نهاده شده است.

وی با اشاره به تدوین برنامه ریزی استراتژیک شرکت پالایش نفت تبریز در سال ۱۳۹۴ یادآور شد: دور دوم برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت از نیمه‌ی دوم سال ۱۳۹۹ آغاز شد که بر اساس آن، آرمان جدید شرکت تحت عنوان «قرار گرفتن در بین ۱۰ شرکت پتروپالایش برتر آسیا با اعتبار جهانی» انتخاب شده است. 

وی ادامه داد: تامین خوراک، تولید و عرضه‌ی فرآورده های نفتی مورد نیاز مشتریان طبق استانداردهای کیفی روز، توسعه‌ی پایدار و سیستمی کسب‌وکار از طریق مدیریت زنجیره‌ی تامین، معماری برند و ارتقاء کیفی محصولات با تاکید بر توانمندی ها و پتانسیل های داخلی از جمله فعالیت هایی هستند که شرکت در راستای تدوین برنامه‌ی استراتژیک خود در دستور کار قرار داده است. 

اورعی اسلامی با بیان اینکه شرکت پالایش نفت تبریز طی ۱۰ سال گذشته، ۹ پروژه به ارزش ۳۶۳ میلیون یورو را به اجرا رسانده است، در رابطه با مهمترین پروژه های شرکت خاطرنشان کرد: پروژه‌ی تصفیه نفت گاز جدید با ظرفیت تولید ۳۰ هزار بشکه در روز و با سرمایه گذاری ۷۰ میلیون یورو، اختلاط و تولید روغن های روانساز با ظرفیت تولید ۴۰ هزار تن و با ارزش سرمایه گذاری ۱۵ میلیون یورو، تولید روغن پایه به ظرفیت تولید ۹۰ هزار تن در سال با سرمایه گذاری یک میلیون یورو از جمله مهمترین پروژه های شرکت هستند که با حضور رئیس جمهور افتتاح شدند.

وی برنامه های این شرکت پتروپالایشی را با توجه به نیاز روز افزون کشور به فرآورده های نفتی دانست و گفت: شرکت پالایش نفت تبریز همگام با برنامه‌ی مشترک توسعه‌ی پالایشگاه های کشور، پروژه های متعددی را در دست اجرا داشته که مجموع آنها از بودجه‌ای به ارزش مصوب یک هزار و ۲۵۸ میلیون یورو به معادل ۳۷۷ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال ( با نرخ تسعیر یورو ۳۰ هزار تومانی) برخوردار است.

وی متذکر شد: پروژه‌ی تصفیه‌ی گازهای انتهایی واحد گوگرد TGT، خالص سازی هیدروژن PSA، احداث واحد گوگرد سازی جدید SRU، طرح جامع شرکت جهت کاهش تولید نفت کوره و افزایش کمی و کیفی فرآورده های تولیدی بخشی از پروژه های در دست اجرای شرکت هستند.

سرپرست اداره‌ی برنامه‌ریزی و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز در پایان با اشاره به افتخارات این شرکت تاکید کرد: تندیس طلایی تدوین و ارائه‌ی برترین گزارش پایداری شرکت صنعتی نفت مطابق با استاندارد GRI.G۴، مقام دوم برترین پروژه های مدیریتی دنیا و دیپلم افتخار جایزه‌ی جهانی کارآفرینی و مدیریت مدرن از بنیاد توسعه مدیریت EIU بخشی از دستاوردهای شرکت پالایش نفت تبریز طی پنج سال اخیر است.

لازم به ذکر است این مراسم با رعایت کلیه‌ی پروتکل های بهداشتی و با حضور فرمانده سپاه ناحیه‌ی امامت تبریز، سرهنگ پاسدار حسین پوراسماعیل، مدیران شرکت پالایش نفت تبریز، جمعی از خبرنگاران و رسانه های آذربایجان شرقی برگزار شد.